Varumin

Светски познатиот хербален лек за подобрување на општата состојба на организмот, особено корисен за третман на тумори

Сведоштва

Урологот остана без зборови од овие неочекувани резултати

Во Ноември 2004 бев кај мојот уролог. Ги направија вообичаените испитувања: простата, крв и урина.

На прв поглед се сѐ одвиваше нормално и продолжив да ги примам лекарствата за намалување на простата. Но моите болки (и мокрењето на секои 20 минути дење и вечер) не престанаа.

Бев да направам други испитувања и во Ноември 2004 ме дијагностицираа со рак на простатата со метастаза на целиот скелет.

Урологот ми кажа дека овој тип на рак е доста тешко се приметува преку PSA во крвта (3.5 нормално, а јас имав 3.6).

Беше заклучено дека ништо не може да се стори, ниту пак хормоналните терапии немаа дејство, коишто беа препорачани во овој случај. Тој едноставно ми рече: Ако имаш необични болки во коските веданаш да ме контактираш, и ме испрати.

Штом пристигнав дома, резервирав билет за Македонија, родното место на мојата сопруга, за да се збогувам со фамилијата.

Сите мои роднини и пријатели ме утешуваа дека сеуште постои надеж и да не се предавам. И така разбрав за Varumin и го запознав г-дин. Иван Ѓоргиев.

Во Декември 2004 почнав so Varumin терапијата и да се придржувам кон специјалната диета што ми ја препорача г-дин Иван Ѓоргиев.

Во Април 2005 отидов кај мојот доктор во Холандија и тој беше пријатно изненаден кога виде дека стојам на нозе, зашто неговите очекувања беа дека ќе лежам в кревет во многу лоша здравствена состојба.

Во Октомври побарав од мојот уролог да направи нови радиографи.

Иако сево ова време се чувствував добро, бев уште по среќен кога ги слушнав резултатите. Метастазите не се ширеа веќе, дури на некои места беа и помали (неверојатно) PSA во крвта исто така драстично се беше смалило, од 3.6 во Ноември 2004 до 0.1 во Октомври 2005, што значи дека немаше никакви негативни активности во коските.

Урологот остана без зборови од овие неочекувани резултати. Тој ми препорача да се вратам во Македонија и да го направм истото, што сум го правел до сега.

Земам Varumin® скоро 14 месеци.

Понекогаш осеќам болка во коските но за среќа болката заминува откако ќе се напијам Парацетамол или Бруфен.

Сеуште имам добар апетит, немам изгубено килограми и се чувствувам добро.

Мислев дека деновите ми се изброени пред една ипол година но благодарение на г-дин. Иван Ѓоргиев и неговиот изум Varumin, во Мај ќе наполнам 60 години.

Kees de Reuver - Holland

Многу ми помогна

Ви пишувам повторно и овој пат за совет.

Првиот пат кога ви пишав во Август барајќи помош за мојот татко кој имаше рак на белите дробови, ви ја испратив дијагнозата, извештај од докторите и типот на кемотрапијата со која беше лекуван.

Ми дадовте одговор дека можете да ми помогнете и оставивте телефонски број.

И тоа и го направив, сѐ јавив и разговарав со вашата сопруга Г-ѓа Румјана, која беше доста љубезна да објасни како може да го добиеме хербалниот лек Varumin.

Ги контактирав моите пријатели во Скопје кои исто така имаа контактирано со Г-ѓа Румјана, а таа им објасни каде можат да го набават лекот во Скопје и потоа ми го испратија по автобус; 5 дози (мали и големи шишенца + 2 кеси чај).

На почетокот на септември татко ми почна со користењето на лековите (имаше некои проблеми со трансферот на парите до Македонија. Тоа е долга процедура), откако ги искористи сите, повторно нарачав.

Докторите кажаа да не очекувам многу од подобрување на неговата состојба бидејќи станува збор за доста сериозен тип на рак.

Секој месец ја прави кемотерапијата од по три дена (сега ја прави третата серија) иако резултатите од крвта се добри без значително намалување на бројот на леукоцитите, за што докторите тврдат дека е вообичаена реакција на терапијата, и радиографот од белите дробови е многу подобар отколку кај првата дијагноза. Сѐ разбира, ќе ме разберете, не осеќав потреба да им кажувам на докторите за употребата на Varumin, ниту пак имам намера да им кажам.

Јас не сум лекар, но јасно гледам дека навистина му помогна. Сѐ осеќа добро, и за ден-два треба да направи радиограф на абдоменот, па се надеваме дека ракот се нема проширено.

Што сакав да ве прашам е: До кога треба да продолжи да го зема Varumin, дали треба да направи пауза помеѓу дозите и за колкави треба да бидат тие паузи, дали треба да се намали дозирањето, дали треба да внимаваме каква храна конзумира (инсистиравме на сокови од морков и цвекло) и можеме ли да користиме дополнителни средства за црниот дроб, на пример Liv 52 или Mumijo или..??

Ви заблагодаруваме за времето и помошта што ни ја пруживте.

Доколку има промени кај состојбата на таткоми, ќе ве држиме известени.

Ivana Uzelac - Земун, Србија

Докторите беа изненадени

Бев дијагностициран со РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВИ во октомври минатата година.

Оваа дијагноза беше утврдена со бронхоскорија на Институтот за Пулмологија на државната болница во Скопје.

Мојата состојба беше многу лоша, а докторите го кажаа истото.

Во меѓувреме случајно ја најдов адресата на г-дин. Иван Ѓоргиев, човек на којшто ќе му бидам вечно благодарен.

Само после неколку дози од неговиот лек (Varumin) состојбата ми се подобри. Сето ова беше потврдено со радиографите кои беа направени на Институтот за радиологија во Скопје, а докторите беа исто така изненадени.

Поради тоа сакам да им го препорачам лекот и на други луѓе коипто имаат ваков или цличен тип на дијагноза.

Сигурен сум дека ќе бидат задоволни.

Томо Ристевски - Скопје, Македноија

Туморот почна да се намалува

Бев хоспитализиран на онкологија, во Скопје и третиран со соодветната терапија – радиоскоп и цитостатици.

Ги правев регуларните контроли, но на мојот последен радиограф ракот се беше проширил.

После сево ова прочитав во весникот „Нова Македонија“ за одреден г-дин. Иван Ѓоргиев и неговиот лек Varumin.

Лично го постив и го купив неговиот лек.

После две дози забележав драстични промени во позитивна смисла. Туморот всушност почна да се намалува (да се суши).

Поради ова сакам да ја изразам мојата благодарност и подршка до г-дин Иван Ѓоргиев и му посакувам голем успех за неговиот лек Varumin.

Пане Пиштолов - Неготино, Македноија

Page rendered in 0.0267 seconds