Varumin

Светски познатиот хербален лек за подобрување на општата состојба на организмот, особено корисен за третман на тумори

Често поставувани прашања

Зошто третманот на канцер мора да започне веднаш после дијагнозата?

Канцер е сериозна болест, која ако не се третира може за многу кратко време да доведе до смрт. Дополнителни проблеми може да настанат доколку канцерот метастазира. Треба да се примени стандардна терапија, а покрај тоа, добро би било да се примени и Varumin®, со што би се подобриле очекувањата и резултатите. Производителот советува најбрз можен почеток на терапијата со Varumin®.

Што е Varumin®?

Varumin® е хербален медицински производ, составен од активни состојки исклучиво од растително потекло. Varumin® пред се, има анти-канцер дејство. Ја подобрува општата состојба на организмот.

Што е доказ дека Varumin® делува?

За Varumin® имаме извештаи направени од експерт од Светската Здравствена Организација, Македонскиот клинички центар во Скопје , голем број лекари од различни земји и илјадници задоволни купувачи. Varumin® е доставуван до речиси сите земји низ светот, повеќе од 20 години.

Кои видови канцер може да се третираат со Varumin®?

Најдобри резултати се постигнати кога Varumin® се користи на меки ткива (пр. белодробен карцином, рак на простата, дојка и дигестивни органи), но покрај тоа имаме документирани случаи за комплетно излекување на сите видови канцер.

Дали може да користам Varumin® покрај хемотерапијата или радиотерапиј

Да. Не постои никаква можност за интеракција помеѓу овие терапии. Може да се очекуваат само подобрени резултати.

Во кои други состојби, освен канцер, може да користам Varumin®?

При исцрпеност на организмот (заради различна етиологија), за подобрување на отпорноста на организмот, како дополнение на стандардната терапија при некои акутни или хронични болести, анемија, мултипла склероза, променет имунитет и лоша општа состојба.

Дали може да користам Varumin® истовремено со други лекови или хербал

Да. Единствено треба да внимавате ако сте преосетливи на некоја од компонентите на Varumin®.

Кои се препорачаните дози за Varumin®?

Секоја терапија започнува со пиење на целото шишенце Varumin® 1. Шест часа подоцна се зема една супена лажица (15 ml) од Varumin® 2. По една супена лажица Varumin® 2 треба да се зема 4 пати дневно (што не значи дека мора да се зема исклучиво на 6 часа). Ако се употребува според нормалниот распоред, целото пакување на Varumin® би требало да се искористи за околу 5 дена.

Доколку се работи за тумор на коските, тумори лоцирани во главата и при многу метастазирани канцери, Varumin® пожелно е да се зема и 5 пати дневно.

Децата може да земаат Varumin® 3 пати дневно.

Во текот на првиот месец не е препорачливо да се прави пауза помеѓу две пакувања од Varumin®. Подоцна, паузата помеѓу двете пакувања треба да биде секој пат поголема.

Колку долго трае третманот?

Првите резултати од супресијата на канцерот може да се очекуваат после 4 недели од употребата, односно после 4 пакувања Varumin®. Доколку има подобрување на општата состојба на пациентот или на крвната слика, третманот со Varumin® би требало да продолжи и до 6 месеци. После овој третман не е неопходно, но е пожелно да се земаат 1-2 дози годишно.

Дали може да земам храна помеѓу третманот со Varumin® 1 и Varumin® 2?

Да, се разбира. Важно е само да се земе првата супена лажица од Varumin® 2 шест часа после земањето на Varumin® 1 и тоа еден час после оброк.

Дали постои специјална диета која треба да се применува при третманот

Постои посебна диета, но тоа не е само заради користењето на Varumin®, туку заради здравствената состојба на организмот. Пациентот мора да престане со внесување храна која ги храни клетките на ракот. Оваа диета вклучува користење на многу зеленчук и овошје (освен банани), а исклучува внесување на масти, црвено месо и шеќер.

Дали е препорачливо да се користат и други хербални производи за време

Да. Препорачуваме користење на Varumin® herbal чајната мешавина, која може да се користи како напиток за целото време на терапијата, бидејќи компонентите кои ги содржи имаат неспецифично имуностимулативно дејство. Една супена лажица од чајната мешавина се прелева со 250 ml ладна вода и се остава да одстои 2 часа во покриен сад. Чајот се процедува и се пие незасладен три пати на ден.

Што треба да направам во случај на дијареа?

Во случај на тешка дијареа, обидете се со намалување на дозирањето на Varumin®. Оваа состојба може да настане доколку користите Varumin® 2 четири пати дневно, а паралелно употребувате и други препарати кои содржат алое. Тогаш не би требало да земате други препарати кои содржат алое.

Кои тестови за квалитет се спроведени на Varumin®?

Секоја серија од Varumin® се тестира во нашата лабораторија, како и во национална акредитирана лабораторија. Се докажува дека Varumin® не содржи микроорганизми, тешки метали, пестициди или некои други хемиски соединенија.

Page rendered in 0.0238 seconds